BİLNEX MUHASEBE

Bilnex İle Genel Muhasebe ve Ön Muhasebeniz Bir Arada

Bilnex ile genel muhasebe ve ön muhasebe süreçlerinizi kusursuz bir şekilde takip edebilirsiniz.
Bilnex tavsiye2
Bilnex tavsiye1
Bilnex tavsiye3
10 kullanıcıdan 9'u Bilnex'i öneriyor.
Genel Bakış
Bilnex Muhasebe Programları ile işletmenizin bütün ön muhasebe işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz gibi, Ön Muhasebede gerçekleşen tüm finansal hareketleri otomatik olarak genel muhasebeye aktarabilir, işletmenizin ihtiyacı olan gelir tablosu, bilanço, mizan, KDV durumu vb. gibi birçok finansal raporu hazırlayabilirsiniz.

Dilerseniz ön muhasebe modülünden bağımsız olarak İşletmenizde hesap planı, açılış, tahsil, tediye, mahsup, kapanış fişi oluşturabilir, hesap durumları, mizan raporları, bilanço kayıtlarını raporlayabilirsiniz.

Bilnex Bilnex Kobi Muhasebe 1

İşletmenizi daha etkili bir şekilde yönetin.

Bilnex Muhasebe programları, KOBİ'lerin finansal süreçlerini daha efektif yürütmelerine ve finansal verilerini güvenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan araçlardır. Bu programlar firmaların maliyetlerini minimize ederken nakit akışının daha iyi yönetilmesine olanak tanır. Ayrıca Bilnex muhasebe programları sayesinde KOBİ'ler, finansal bilgilerini daha hızlı ve kolay bir şekilde analiz edebilirler. Bu sayede, işletmeler finansal durumunu daha iyi anlama ve daha iyi kararlar verme kabiliyetini kazanır.

Bilnex Bilnex Kobi Muhasebe 2 1

Otomasyonlarla tasarruf edin.

Bilnex Muhasebe programları özellikle KOBİ'lerin iş süreçlerini daha verimli hale dönüştüren bir özelliğe sahip. Bu sayede, finansal verilerin işlenmesi daha hızlı ve daha doğru bir şekilde gerçekleştirilir. Bunun neticesinde de muhasebe süreçlerinin daha hızlı ve daha etkili bir şekilde yönetilmesini mümkün olur. Ayrıca Bilnex Muhasebe programları, işletmenin finansal kaynaklarının tam olarak nerede kullanıldığını izlemesine ve işletmenin bütçesini daha iyi yönetmesine yardımcı olur.

Bilnex Bilnex Kobi Muhasebe 3

Bugün ücretsiz kullanmaya başlayın.

E-Fatura, E-İrsaliye gibi entegrasyon özellikleri sayesinde Bilnex Muhasebe programları rahatlıkla yeni sistemlere entegre olarak iş yükününüzü ve masraflarınızı azaltır. Size en doğru sonuçları basit ve ekonomik yoldan ulaşmanızı sağlar.

Özellikler

Bilnex Muhasebe gelişmiş özellikleri

Stok Seviye Takibi

Ürünlerin minimum ve maksimum stok seviyelerini alış ve satışlarda stok seviyelerini kontrol edin ve stok seviye uyarısı alın.

Program İçinden Tek Tuşla Mail ve Sms Gönderebilme

Modüllerin kendi içlerindeki tüm raporları ilgili firmaya mail atın.

Karşılaştırmalı Raporlar

Firmaların hizmet faturalarını ve gider kayıtlarını takip edin. Karşılaştırmalı rapor alın. Kar/zarar raporu çıkarın.

Depo Takibi

Firmaların stok takiplerini depo ayrıştırarak takip edin.

Şube Takibi

Firmaların şube hareketlerini detaylı takip edin ve rapor alın.

Excel ile Stok Fiyat Listeleri Güncellemesi

Stok kartlarındaki alış ve satış rakamlarını kayıtlı Excel tablosu üzerinden güncelleme olanağı sunar.

Dövizli İşlemler Takibi

Personel cari hesabı ve prim ve puantaj takibi

Tüm E- Dönüşüm Süreçleri Tek Programda

E-Fatura / E-Arşiv Fatura / E-İrsaliye / E-İhracat

Şantiye, Şube Projeleri Takibi İçin Proje Takip modülü

Evrak girişlerinde proje kodu kullanarak detaylı ve ayrıştırıcı raporlar almaya olanak sağlar.

Renk ve Beden Takibi

Stokların seri numarası, renk beden, parti lot bazında takibi takibi

Mizan

İşletmenizin sağlıklı bir geleceği için muhasebe mizanınızda doğru dengeyi yakalayın!

Mali Tablolar

İşletmenizin finansal sağlığını kontrol altında tutun ve doğru adımlar atın - doğru bilanço ile geleceğinizi şekillendirin!

Ba / Bs

Vergi beyannamenizi hazırlarken zahmetsiz adımlar atın, Ba / Bs ile vergi işlemlerinde avantaj sağlayın!

Muhasebe Fişleri

Muhasebe fişlerinizi ister entegrasyon ile otomatik olarak ya da manuel olarak elle girebilirsiniz.

Modüller

Bilnex Muhasebe ile yapabilecekleriniz

Stok

Stok Fişleri Depo Toplu Fiyat Değişikliği Barkod Etiket Yazdırma Sayım Varyantlı Stok

Cari Hesap

Dekont Cari Hesap Hareket Kapama Vadeli Tahsilat

Fatura
Banka
Kasa
Proje
Çek Senet
Personel
Masraf
Taksitli Satış
Teklif
İrsaliye
Satış ve Satın Alma Sözleşmeleri
Mizan
Bilanço
Ba / Bs
MuhasebeEntegrasyonu
Muhasebe Fişleri
Çözümler

Bilnex Muhasebe ile birlikte kullanabileceğiniz programlar

Erp ürünlerimiz

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için çözümler

Yorumlar

Bilnex Dijital Ortağınızdır.

Bilnex comment 3
Bilnex comment 1
Bilnex comment 2
7.400+

Mutlu müşteri

Soru & Cevap

Sık sorulan sorular

Evet yapılabilir.
E-defterlerin hayatımıza girmesi ile beraber anlık kayıt esası daha fazla benimsenmeye başlanmıştır yani ön muhasebedeki her evrak kayıt edildiğinde aynı zamanda muhasebe fişi oluşmaktadır.
Ayrıca her bir fişin ayrı ayrı oluşması da edefterin bize getirdiği zorunluluklardandır.
Bilnex içerisinde Genel Muhasebe > Entegrasyon > Muhasebe Entegrasyon Parametrelerinden Yapılır

Evet kuruşlardaki 2 haneden sonraki rakamların yuvarlanması mümkündür. Fakat bu kuruşların oluşmamaması isteniyorsa Ticari parametrelerde ilgili parametreleri aktif edebilirsiniz.
Kuruşların yuvarlanması işlemi Bilnex İçerisinde Genel Muhasebe > Servis > Muhasebe Fişleri Kuruş Yuvarlama Servisinden yapılır.

Kapanış fişlerinin girilmesi Muhasebe Fişlerindeki Fiş Türünün Kapanış olarak seçilmesi ile mümkün olacaktır. Biten dönemin son muhasebe fişi olan Kapanış fişini programa otomatik hesaplatabilirsiniz bunun için;
Fişi türü kapanış yapılır ve sol üstte bulunan Fiş işlemleri menüsünden Kapanış Fişi seçeneği seçilir. Açılan formda tarih aralığı vererek kapanış hesapları otomatik olarak oluşturulmuş olur.

Bilnex İçerisinde Genel Muhasebe > İşlemler > Muhasebe Fişlerinden oluşturulur.

Açılış fişlerinin girilmesi Muhasebe Fişlerindeki Fiş Türünün Açılış olarak seçilmesi ile mümkün olacaktır. Fakat burada şu konulara değilmekte fayda var;
İlk olarak Bilnex i kullanmaya başladığınızda hesapların devreden bakiyelerini Borç ve Alacak olacak şekilde girişlerinin yapıldığı fiş türüdür.
Bir diğer husus hali hazırda kullanan ve ve önceki yıldan devrenden hesapların bakiyelerini otomatik Açılış Fişi olarak kaydetmek mümkündür. Bu seçeneği kullanmak için fişi türü açılış yapılır ve sol üstte bulunan Fiş işlemleri menüsünden Açılış Fişi seçeneği seçilir. Açılan form üzerinde “EAçılış” yazan alanda F10 veya … butonu yardımı ile açılış yazan dosya seçilir ve tüm açılış hesapları otomatik oluşturulmuş olur.

Bilnex İçerisinde Genel Muhasebe > İşlemler > Muhasebe Fişlerinden oluşturulur.

Mahsup fişi, para alınmasını veya para ödenmesini gerektirmeyen kasayı ilgilendirmeyen işlemlerin muhasebeleştirilmesinde kullanılır. Fakat günümüzde Tahsil ve Tediye fişlerinin kullanımı artık çok fazla değiltir ve tüm işlemler Mahsup fişlerinden yapılmaktadır.
Fakat edefter teknolojisi ile beraber gelen bir ayrıntı vardır. Bu ayrıntı fiş tiplerini çok daha ayrıntılı bir hale getirmiştir ve ayrıca bu ayrıntıyı fiş satırlarda girmeyi mecburi hale getirmiştir.
Mahsup fişinde muhteviyatı itibari ile borçlu ve alacaklı hesaplar için ayrı ayrı alanlar bulur ve hesaplarında çalışma prensipleri göz ardı edilmeyecek şekilde kullanıcıyı uyararak girişi yapılabilmektedir.
Bilnex içerisinde Genel Muhasebe > İşlemler > Muhasebe Fişlerinden oluşturulur.

Gelir tablosu, işletmelerin belirli bir dönem içerisinde elde ettiği tüm gelirlerle birlikte, aynı dönemde üstlendiği gider ve maliyetler ile bunların neticesinde şirketin elde ettiği dönem net kârı ile net zararını gösteren tablodur. Gelir tablosu, söz konusu dönem için bir faaliyet sonucunu ortaya koymaya yarar.
Fakat Gelir Tablosunu alabilmek için öncelikle “Gelir Gider Tablosu Önceki Dönem Bakiyeleri” bölümünde eğer yok ise önceki dönem bakiyelerini otomatik programa getirtebilir veya manuel yazabilirsiniz, bu gelir tablosunun sağlıklı hesaplama yapabilmesi için gereklidir.
Ayrıca Gelir Tablosunu alabilmek için mutlaka ilgili yansıtma işlemlerini yapılması gerekir. Aksi halde Gelir tablosu gerekli hesaplardan bakiyeleri alamayacağından hesaplamaları eksik olacaktır.
Bilnex İçerisinde Genel Muhasebe > Raporlar > Gelir Tablosu alınır.

Bilanço, işletmenin belli bir tarihteki varlıklarını ve bu varlıkların sağlandığı kaynaklarını gösteren mali bir tablodur. Bilanço muhasebe sisteminin en önemli tablolarından biridir. Bilanço işletmelere analitik bir göz ile bakabilmek adına son derece fayda sağlar. Bilnex İçerisinde Genel Muhasebe > Raporlar > Bilanço menüsü kullanılarak raporlanacaktır.

Yevmiye defteri ciltli ya da yapraklı veya sürekli form şeklinde olabilir. Kullanılmadan önce notere tasdik ettirilmesi gerekir. Tabi bu durum edefter mükellefi olmakla artık son bulacaktır. E-Defter kullanıcıları defterlerini elektronik ortamda göndereceklerdir. Edefterin gönderilmesi engregratöre göre değişiklik arz edeceğinden edefter gönderimleri konusunda destek alınmalıdır.
Bilnex içerisinde Genel Muhasebe > Raporlar > Yevmiye Defteri alınır.

Muavin Defter, herhangi bir hesaba ait hareketlerin ayrıntılı olarak listelendiği rapordur.
Genel Muhasebe – Raporlar – Hesap Muavini bölümünden almak mümkündür.
Muavin mantığı gereği her hesaba ait hareketler ayrı ayrı listelenir. İlgili parametreler rapor içeriğinde mevcuttur.

Geçici ve Kesin Mizanların her ikisinede Genel Muhasebe – Raporlar – “Mizan” seçeneğinden alabilirsiniz. Gerek mizan türleri gerekse dönem veya kriterleri rapor içeriğinden verilebilir.

Bilnex İiçerisinde Genel Muhasebe > Entegrasyon > Toplu Muhasebeleştirme içerisinde Tarih aralığını belirleyerek ve ilgili modülleride seçerek önce daha önce otomatik oluşturulmuş kayıtları silinip daha sonra Entegrasyonu Başlat butonu tekrar muhasebeleştirmesi sağlanır.

Bilnex içerisinde Genel Muhasebe > İşlemler > Muhasebe Fişlerinden Eklenir. Muhasebe Entegrasyon Parametreleri yapılmış işe evraklar kaydedildiğinde kendisi oluşturur.

Bilnex içerisinde Genel Muhasebe > Tanımlar > “Muhasebe Hesap Planı” seçeneğini kullanarak tek düzen hesap planını otomatik oluşturabilirsiniz. Fakat programın otomatik yüklemesi için hiçbir hesap kartı tanımlı olmamalı. Var ise ve tekdüzen hesap planını sıfırdan yüklemek istiyorsanız, var olan hesapları silerek hesap kartını yeniden açmalısınız.

Ücretsiz Demo Talebi

Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa bize ulaşın

Çağrı Merkezi

Destek Talep Formu

Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa bize ulaşın